Tidigare lopp

Speed Challenge är ett av dom mest exklusiva båteventen i Europa för Powerboats och har haft många skepnader och namn genom åren.

Båtar i vattnet.

Våra tidigare lopp

Ett exklusivt båtevent

Speed Challenge är ett av dom mest exklusiva båteventen i Europa för Powerboats och har haft många skepnader och namn genom åren. I slutet på 90-talet samlades en grupp vänner för att åka riktigt fort och utbyta erfarenheter då det gäller Power boat racing. Med Shassen Samaletin i spetsen blev detta sedermera Skärgårdens snabbaste båt som gick av stapeln i Strömma kanal där man körde vidare några år. (vilka minnen..) Man skapade även den ikoniska och legendariska Speedball jackan som är idag ett givet inslag.

2010 landade man i mälaren och Ljungfrusund, Cape North blev arbetsnamnet och där växte racet fort och började ta den form som vi har idag. 2011 var det första året som man använde dagens namn Speedball Archipelago Race och fram till 2014 körde man vidare i Ljungfrusund som blev en milstolpe inom powerboating. Speedball hamnade sedan i malpåse i 5 år, för att efter stora påtryckningar av både gamla deltagare och sponsorer att köras igen.

Läs mer om de tidigare loppen:

En båt i vattnet och en helikopter flyger ovanför.

I år är vi större, snabbare och bättre än någonsin.

I och med att eventet har vuxit till vad det är idag så har vi bytt till ett mer passande namn. Speed Challenge, Kajen Nacka Strand! Det kommer att bjudas på många överraskningar i år såsom artister, festivalområde, mat och dryck från alla världens hörn samt att barnen kommer att ha ett område där dom kan roa sig, paddeltunering, båtparad mm. mm. Vårat filmteam är tillbaka och vi kommer att filma hela eventet både från helikopter och båt under hela dagen. Årets event kommer att avslutas med filmvisning där dagens highlights kommer att visas.

Vi önskar er varmt välkomna till årets event 2022.06.17 - 2022.06.19!

/Team Speed Challenge, Kajen Nacka Strand

Besök tävlingen

Vill du också komma och besöka årets häftigaste powerboat event?